Vind je vroedvrouw
Geef ons feedback!

Een goede start van het leven begint al in de buik. Daarom kan je ook tijdens de zwangerschap rekenen op professionele en warme zorg door ons team van vroedvrouwen.

Afhankelijk van jullie noden hebben we drie zorgformules ontworpen:

  • kennismakingsbezoek
  • prenatale voorbereiding
  • medische zwangerschapsopvolging

Ouders die hoofdzakelijk postnatale begeleiding wensen kunnen al een kennismakingsbezoek aanvragen in de zwangerschap. Tijdens dit bezoek kom je in contact met jouw persoonlijke vroedvrouw die je ook zal begeleiden na de bevalling. Bovendien wordt de nodige tijd voorzien om het dossier en de terugbetalingsdocumenten in orde te brengen. Zo kunnen we ons tijdens het eerste postnatale huisbezoek meteen focussen op onze warme zorg.

Sommige ouders hebben vooral nood aan extra informatie. Naast het kennismakingsbezoek nemen we ook graag de tijd om jullie optimaal voor te bereiden op arbeid en bevalling, voeding van de baby en de eerste stapjes thuis. We organiseren hiervoor zowel groepslessen als individuele lessen aan huis. Een goede voorbereiding is een meerwaarde om de uitdagingen van het korter ziekenhuisverblijf na een bevalling op te vangen. Uniek hierbij is het samen opstellen van een realistisch geboorteplan dat je bewust maakt van de verschillende mogelijkheden tijdens een ziekenhuisbevalling en dat bijdraagt aan een veilig en mooi geboorteverhaal.

Voor het aanvragen van een kennismakingsbezoek of (individuele) prenatale voorbereiding kan je terecht bij jouw regiovroedvrouw via Vind je vroedvrouw.

De vroedvrouw kan je zwangerschap ook medisch opvolgen in nauwe samenwerking met jouw gynaecoloog of huisarts. Hierbij gaan niet alle consultaties door bij de gynaecoloog, maar worden ze vervangen door een consultatie bij de vroedvrouw. Alle medische controles zijn gelijkwaardig aan deze van een gynaecoloog. Bij problemen contacteert jouw vroedvrouw de gynaecoloog voor extra opvolging. Ons uitgangspunt is eenvoudig: persoonlijke zorg op maat voor elk gezin. We voorzien de nodige tijd en informatie tijdens onze consultaties om zo de zwangerschap ten volle te kunnen beleven en je voor te bereiden op een positief geboorteverhaal. De bezoeken kunnen doorgaan bij jou thuis of in de consultatieruimte van je vroedvrouw.

Voor een gecombineerde medische opvolging kan je contact opnemen met ons prenataal team. Voor meer info kan je terecht bij jouw regiovroedvrouw via Vind je vroedvrouw.

Vind een vroedvrouw in je buurt

Wat zeggen de moeders?

She is super the top help, we can always count on her! She has already helped me through on very difficult periods with my first baby- breastfeeding was very difficult , but she stayed supportive and I am very thankful to her! With my second baby now she was chosen again to help us through on the first period! Good to work with her again! Very professional and very human! Always ready to help! A real staving angel! And her hands are also from gold! Thank you!
Zonder mijn vroedvrouw was de borstvoeding nooit gelukt. Na 5 weken is het gelukt om onze dochter terug aan de borst te krijgen nadat ze alles uit flesjes dronk omdat ze wat zwakjes was de eerste dagen. Ze gaf raad en leefde met ons mee. Echt een super vroedvrouw die we heel dankbaar zijn!