Vind je vroedvrouw
Geef ons feedback!

Een goede start van het leven begint al in de buik. Daarom kan je ook tijdens de zwangerschap rekenen op professionele en warme zorg door ons team van vroedvrouwen.

Afhankelijk van jullie noden hebben we drie zorgformules ontworpen:

  • kennismakingsbezoek
  • prenatale voorbereiding
  • medische zwangerschapsopvolging

Ouders die hoofdzakelijk postnatale begeleiding wensen kunnen al een kennismakingsbezoek aanvragen in de zwangerschap. Tijdens dit bezoek kom je in contact met jouw persoonlijke vroedvrouw die je ook zal begeleiden na de bevalling. Bovendien wordt de nodige tijd voorzien om het dossier en de terugbetalingsdocumenten in orde te brengen. Zo kunnen we ons tijdens het eerste postnatale huisbezoek meteen focussen op onze warme zorg.

Sommige ouders hebben vooral nood aan extra informatie. Naast het kennismakingsbezoek nemen we ook graag de tijd om jullie optimaal voor te bereiden op arbeid en bevalling, voeding van de baby en de eerste stapjes thuis. We organiseren hiervoor zowel groepslessen als individuele lessen aan huis. Een goede voorbereiding is een meerwaarde om de uitdagingen van het korter ziekenhuisverblijf na een bevalling op te vangen. Uniek hierbij is het samen opstellen van een realistisch geboorteplan dat je bewust maakt van de verschillende mogelijkheden tijdens een ziekenhuisbevalling en dat bijdraagt aan een veilig en mooi geboorteverhaal.

Voor het aanvragen van een kennismakingsbezoek of (individuele) prenatale voorbereiding kan je terecht bij jouw regiovroedvrouw via Vind je vroedvrouw.

De vroedvrouw kan je zwangerschap ook medisch opvolgen in nauwe samenwerking met jouw gynaecoloog of huisarts. Hierbij gaan niet alle consultaties door bij de gynaecoloog, maar worden ze vervangen door een consultatie bij de vroedvrouw. Alle medische controles zijn gelijkwaardig aan deze van een gynaecoloog. Bij problemen contacteert jouw vroedvrouw de gynaecoloog voor extra opvolging. Ons uitgangspunt is eenvoudig: persoonlijke zorg op maat voor elk gezin. We voorzien de nodige tijd en informatie tijdens onze consultaties om zo de zwangerschap ten volle te kunnen beleven en je voor te bereiden op een positief geboorteverhaal. De bezoeken kunnen doorgaan bij jou thuis of in de consultatieruimte van je vroedvrouw.

Voor een gecombineerde medische opvolging kan je contact opnemen met ons prenataal team. Voor meer info kan je terecht bij jouw regiovroedvrouw via Vind je vroedvrouw.

Vind een vroedvrouw in je buurt

Wat zeggen de moeders?

Een hele grote bedankt aan onze vroedvrouw! Als nerveuze jonge ouders werden wij meteen door haar op ons gemak gesteld. Ook is het ziekenhuisverblijf tegenwoordig erg kort, waardoor je met heel wat vragen uit het ziekenhuis komt. Mijn vroedvrouw kent haar stiel perfect, en gaat zelfs verder dan wat ze moet doen, ze boezemt enorm veel vertrouwen in. Dankzij de hulp van mijn vroedvrouw heeft onze dochter 4 maanden fulltime van borstvoeding kunnen genieten. Bovendien weende ze redelijk veel, maar dankzij het goede advies van mijn vroedvrouw, hebben wij het hoofd kunnen koel houden. Hopelijk komt de feedback tot bij haar, want ze is echt heel goed in haar job en verdient een pluim. Bedankt!
Bij deze laten we jullie graag weten dat wij zeer tevreden zijn over de opvolging door mijn vroedvrouw! Ze stond ons bij met professionele raad en we hebben dit ten zeerste geapprecieerd!