Vind je vroedvrouw
Geef ons feedback!

Ben je zwanger en maak je graag kennis met jouw vroedvrouw aan huis, dan kan je een kennismakingsgesprek plannen. Tijdens dit moment bespreken we de verschillende zorgtrajecten. Wens je een medische begeleiding in samenspraak met jouw gynaecoloog dan voorzien wij een vijftal contactmomenten (week 16, 24, 28, 36, 38).

Wanneer je bevallen bent en weet wanneer je naar huis mag, geef je de vroedvrouw van je regio telefonisch een seintje vanuit het ziekenhuis, dan wordt een eerste bezoek gepland.

De eerste vijf dagen na de bevalling kan je vroedvrouw dagelijks langskomen voor de opvolging van moeder en baby, ook tijdens het weekend en feestdagen. Na de eerste 5 dagen na je bevalling heeft elke moeder nog bijkomend recht op 6 bezoeken van een vroedvrouw aan huis tot de baby één jaar oud is.

Alle 10de maand vroedvrouwen zijn geconventioneerd. Er wordt gewerkt met de derdebetalersregeling. Er kan een kleine verplaatsings- en administratieve kost aangerekend worden.

Vind een vroedvrouw in je buurt

Wat zeggen de moeders?

Mijn vroedvrouw is een zeer professioneel werkende vroedvrouw. Het is nu voor het derde kindje dat ze postnatale zorg verleent, na poliklinische bevallingen. Ze houdt rekening met het feit dat ik al twee kinderen heb en langvoedster ben, maar desondanks volgt ze de borstvoeding nauwgezet op (bijkomende tips voor aanleggen pasgeborene). De emotionele opvang die ze bood na de bevalling en een moeilijke borstvoedingsstart bij het eerste kindje zorgde ervoor dat ik doorzette om de borstvoeding te doen slagen.
Bij deze laten we jullie graag weten dat wij zeer tevreden zijn over de opvolging door mijn vroedvrouw! Ze stond ons bij met professionele raad en we hebben dit ten zeerste geapprecieerd!