Vind je vroedvrouw
Geef ons feedback!

Ben je zwanger en maak je graag kennis met jouw vroedvrouw aan huis, dan kan je een kennismakingsgesprek plannen. Tijdens dit moment bespreken we de verschillende zorgtrajecten. Wens je een medische begeleiding in samenspraak met jouw gynaecoloog dan voorzien wij een vijftal contactmomenten (week 16, 24, 28, 36, 38).

Wanneer je bevallen bent en weet wanneer je naar huis mag, geef je de vroedvrouw van je regio telefonisch een seintje vanuit het ziekenhuis, dan wordt een eerste bezoek gepland.

De eerste vijf dagen na de bevalling kan je vroedvrouw dagelijks langskomen voor de opvolging van moeder en baby, ook tijdens het weekend en feestdagen. Na de eerste 5 dagen na je bevalling heeft elke moeder nog bijkomend recht op 6 bezoeken van een vroedvrouw aan huis tot de baby één jaar oud is.

Alle 10de maand vroedvrouwen zijn geconventioneerd. Er wordt gewerkt met de derdebetalersregeling. Er kan een kleine verplaatsings- en administratieve kost aangerekend worden.

Vind een vroedvrouw in je buurt

Wat zeggen de moeders?

Mijn vroedvrouw toont veel begrip en is vlot bereikbaar, zeer flexibel en biedt een luisterend oor. Ze zorgt voor een houvast die me door een moeilijke periode helpt.
Zonder mijn vroedvrouw was de borstvoeding nooit gelukt. Na 5 weken is het gelukt om onze dochter terug aan de borst te krijgen nadat ze alles uit flesjes dronk omdat ze wat zwakjes was de eerste dagen. Ze gaf raad en leefde met ons mee. Echt een super vroedvrouw die we heel dankbaar zijn!